Information till medlemmarna

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.


1/ Tisdag den 25 maj hölls ordinarie årsstämma för Brf Krickan med totalt 17 medlemmar närvarande, varav 2 deltog via Teams. Stämman godkände valberedningens förslag till nya ledamöter och suppleanter och efter konstituerande styrelsemöte så ser styrelsen för innevarande verksamhetsår ut enligt följande:


Johan Alsparr, ordförande                                Göran Önnerdal, suppleant
Vincent Nasseri, ledamot                                 Lina Roxenback, suppleant
Imran Rahman, ledamot                                   Kent Dorby, suppleant
Lisbeth Sjöö-Westin, ledamot
Ywonne Hörnlund, ledamot


Så snart som stämmoprotokollet är underskrivet och klart kommer det läggas upp på hemsidan under fliken Om föreningen/Stämmoprotokoll.


2/ I år prövades en ny rutin för byte av filter till luftintagen i lägenheterna. Leverantören Folkfilter hade ställt upp ett tält på innergården där medlemmarna kunde ta sina gamla filter och få dessa utbytta mot nya. Syftet var att förenkla för medlemmarna så att vi säkerställer så filtren verkligen byts ut. Om du vet med dig att filter i din lägenhet inte bytts får du kontakta styrelsen via vincent@brfkrickan.se.


3/ Styrelserna för Brf Krickan och Brf Svarttärnan tog tidigare i våras beslut om att byta ut grillen på innergården till två mindre grillar, mer anpassade till de behov som bedöms finnas. Samtidigt köptes också in sittbänkar med parasoll, allt för att öka möjligheten att nyttja vår trevliga innergård till samkväm. Vi hoppas och tror att detta ska uppskattas av medlemmarna. Några enkla ordningsregler för nyttjande av grillarna kommer också utarbetas och sättas upp. Bra om vi redan från start hjälps åt att hålla rent och snyggt.


4/ Som tidigare meddelats pågår en tidig diskussion med styrelsen för Brf Svarttärnan om förutsättningarna för en sammanslagning av våra två föreningar. För att bättre kunna bedöma förutsättningarna har ett uppdrag lämnats till företaget Borevision att göra en första analys av föreningarnas respektive ekonomi. Fortfarande är inga beslut fattade utan vi avvaktar denna analys innan några ytterligare steg tas i frågan.


5/ Styrelsen har sagt upp avtalet med Telia kring bredband, TV och telefoni. Detta har gjorts då Telia inte levererar den bandbredd som styrelsen anser behövs för att vi fullt ut ska kunna utnyttja den bredbands-hastighet som vi betalar för. Under uppsägningsperioden kommer förhandlingar ske med Telia men också med andra leverantörer av bredbandstjänster. Om det till slut blir ett byte av leverantör kommer styrelsen återkomma med ytterligare information i god tid. Om ni har frågor kring detta redan nu kan ni kontakta styrelsens ansvarige via mejl vincent@brfkrickan.se.


/Styrelsen