Information till medlemmarna

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.


1/ Efter en tid med relativ ordning i återvinningsrummen har det åter blivit problem med överfulla kärl för kartonger. Styrelsen uppmanar alla medlemmar att respektera de regler vi har satt upp. Är kärlen fulla får man inte ”överfylla” dem, ta hem kartongerna igen och vänta tills tömning skett!


2/ Tilluftfilter i lägenheterna är nu planerat för utbyte i slutet av maj. Styrelsen kommer att köpa in filter som sedan respektive lägenhetsinnehavare får kvittera ut och byta själv. Planerade datum för att kvittera ut filter är 22, 23 och 26 maj. Kostnaden för filtren kommer sedan att debiteras ut till varje lägenhetsinnehavare via månadsavin från Deloitte. Mer info kommer i separat infobrev.


3/ Brf Krickan och Brf Svarttärnan har nu haft ett första möte. Från den 1 juli kommer vi gemensamt att ta över ansvaret för garaget och innergården från JM som hittills skött om dessa på uppdrag av de bägge föreningarna.


4/ Datum för en gemensam ”sommarmingel” är nu preliminärt bokat till söndag den 12 juni kl 16.00. Mer info kommer i separat infobrev


5/ I garaget är det bara tillåtet att parkera på markerade platser. Styrelsen har uppdragit åt Q-park att sköta parkeringsbevakningen i garaget.


6/ Styrelsen arbetar med en uppdatering av register för hyresavtal till garageplatser. Vi uppmanar också alla som säger upp sin p-plats att också returnera sin garagetagg. Om denna inte lämnas in fakturerar styrelsen kostnaden för en ny garagetagg. Viktigt också att respektera de ordningsregler som gäller för garaget, dessa framgår bl.a. av hyresavtalet men kommer också att förtydligas av styrelsen i separat utskick.


7/ Garagestädning genomförs fredag den 27 maj, vänligen se till att er bil inte står parkerad i garaget under den tiden.


8/ Styrelsen vill också förtydliga tidigare information angående inglasning av balkonger på översta våningen. Den info som lämnades var ofullständig på en punkt då det gäller vilka lösningar som inte kan accepteras till balkonger som inte får tillstånd till inglasning. Förutom stuprör direkt ner till mark så har styrelsen också avslagit alternativet att dra ett stuprör snett över fasaden för anslutning till befintligt stuprör. Styrelsen ber om ursäkt för att denna info saknades när vi motiverade vilka balkonger som får glasas in respektive vilka som inte får.


9/ Uppdaterade dokument för inglasning av balkonger finns nu på hemsidan www.brfkrickan.se, läs gärna igenom dessa om du funderar på inglasning. Vid frågor kontaktar du styrelsen.


Mvh / Styrelsen