Infobrev till medlemmarna 2018-11-18

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan


1/ Styrelsen har tagit beslut att höja månadsavgifterna med 1 % från januari 2019. Denna justering görs för att förbereda för en framtid där vi ser att främst räntor på föreningens lån inte längre kommer att vara lika förmånliga som de varit sedan föreningen bildades.


2/ Styrelsen vill uppmana alla med garageplats att ta det försiktigt när man kör in i eller ut ur garaget. Viktigt att ha kolla när man kör ut på eventuella gångtrafikanter på trottoaren. Likaså när man kör ner i garaget är det viktigt med uppmärksamhet för att undvika tillbud.


3/ En arbetsgrupp bestående av representanter från Brf Krickan och Brf Svarttärnan har tagit fram ett första utkast till Trivselregler för innergården. Dessa kommer distribueras så snart en slutversion finns fram och styrelsen förhoppning är att dessa ska ge lite tips på vad man ska tänka på när man vistas på innergården.


4/ Föreningens ekonomiske förvaltare Förvaltning i Östersund AB kommer att erbjuda alla sina kunder e-faktura, en tjänst som varit efterfrågad. Mer info om detta kommer i nästa utskick med avier. Det är helt frivilligt att ansluta sig.


5/ Onsdag den 24 oktober arrangerades ett gemensamt infomöte för Brf Krickan och Brf Svarttärnan om pågående arbete med att installera laddplatser för elbilar i garaget. En arbetsgrupp har bildats och den kommer i närtid kontakta innehavarna av de garageplatser där det kommer bli aktuellt att sätta upp de 8 st laddplatser som ska monteras för Krickans medlemmar. Det finns de som önskar laddplats redan idag, de som önskar om ett tag och de som inte kan tänka sig laddplats alls. När det gäller de sistnämnda behöver diskussion föras om dessa kan tänka sig att byta garageplats med en som önskar laddplats.


6/ Styrelsen vill informera om ett allvarligt tillbud i form av ett försök att lura till sig nycklar från en av våra medlemmar. Två hantverkare som utgav sig komma från JM hävdade att de skulle byta ut låsen i ytterdörren och därför behövde tillgång till den boendes nycklar. Som tur var hade hon sinnesnärvaro att begära betänketid för att prata med sin son. Då valde personerna att lämna fastigheten. Styrelsen vill förtydliga att man aldrig ska släppa in hantverkare i sin lägenhet med mindre än att detta blivit aviserat från styrelsen i god tid.


/Styrelsen