Infobrev till medlemmarna 2018-08-26

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan


1/ Efter en lång och varm sommar är det nu åter lite mer normala temperaturer för årstiden. Stundtals under de varmaste dagarna i somras har det varit mycket varmt både i lägenheter och i trapphus, något som vi i Brf Krickan delat med sannolikt samtliga lägenhetsinnehavare i Stockholm. För att hålla värmen ute är det viktig med solskyddsgardiner, persienner eller dylikt. En friskluftfläkt kan också rekommenderas, även om dessa denna sommar snabbt såldes slut så kan man skaffa en till nästa sommar. Styrelsen kommer att ta in offerter på att sätta solskyddsfilm på glaspartierna i samtliga trapphus för att därmed minska värmen i dessa.


2/ Styrelsen har valt WIAB-service för att hjälpa föreningen med att ta fram en långsiktig underhållsplan, arbetet påbörjas under hösten.


3/ Gemensamt med Brf Svarttärnan har nu en vädringsställning för mattor köpts in. Den kommer att ställas upp bakom planket vid grillplatsen.


4/ Styrelsen har också beslutat att flytta den röda sittbänk som är placerad vid gaveln på hus 2, Edagränd. Den nya placeringen blir på innergården bredvid den befintliga röda sittbänken som redan finns där. Förhoppningsvis kan det bli en trevlig sitthörna för medlemmarna.


5/ Under sommaren hade vi stundtals problem med garageporten som inte stängde som den skulle. Efter ett flertal felsökningar av Alldoor valde man till slut att ominstallera programvaran som styr portens automatik och efter det verkar det funka som det ska.


6/ Styrelsen har tagit fram nya skyltar ”Ingen reklam tack!” till alla brevlådor. Ni som ännu inte satt upp någon skylt, eller om befintlig börjar bli solblekt, får gärna använda dessa så vi försöker hålla en enhetlig stil på postfacken.


7/ Styrelsen kan också meddela att Telia blivit försenade i sin leverans av vår nya bredbandshastighet 250/250 Mbit/s. Tills vidare erhåller vi 250/100 Mbit/s och diskussioner pågår om hur detta kan kompenseras.


8/ Tillsammans med Brf Svarttärnan planerar styrelsen att ta fram någon form av trivselregler för innergården.


9/ Föreningens ekonomiske förvaltare har bytt namn till Förvaltning i Östersund AB, samma telefonnummer 08-522 182 42 men ny mejladress kundtjanst@rbekonomi.se.


10/ Slutligen påminner vi om ny mejladress till styrelsen styrelsen@brfkrickan.se. Antingen använder ni den eller kontaktformuläret på hemsidan om ni vill få kontakt med oss. Vid frågor om garageplats använder ni mejladressen garage@brfkrickan.se.


/Styrelsen