Infobrev till medlemmarna 2017-12-15

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.

1/ Styrelsen har påbörjat arbetet med att ta fram en långsiktig underhållsplan. Detta kommer bli ett viktigt verktyg för styrelsens långsiktiga planering av föreningens ekonomi.

2/ JM har genomfört arbeten i garaget för att åtgärda en garantianmärkning. Dessa arbeten ska nu vara färdigställda och uppföljning kommer ske.

3/ Nu i vintertider uppmanas alla medlemmar att hjälpas åt att hålla rent från snö och grus framför våra entrédörrar. Förutom att det ser trevligare ut innebär det också minskad risk för driftstörningar i hissen orsakat av grus som hamnar i hissens dörröppning.

4/ Vi närmar oss jul och det är några saker styrelsen vill att medlemmarna tänker särskilt på.

  • Det är många som reser bort över jul och nyår, bra om vi hjälps åt att hålla koll i trapphus och i garage så vi inte får objudna gäster. Kolla även så entrédörrar stängs ordentligt.
  •  I samband med jul brukar det bli mycket papper, kartonger och förpackningar. Styrelsen uppmanar alla medlemmar att inte överfylla kärlen i återvinningsrummen. Är det fullt får ni behålla papper m.m. hemma i lägenheten till dess kärlen är tömda.
  • Var försiktiga med levande ljus och kolla så era brandvarnare fungerar. Detta gör man genom att hålla knappen intryckt ett par sekunder tills larmet ljuder. Om det inte kommer något larm kan ni behöva byta batteri.

5/ Vi vill också passa på att påminna om att uttjänta julgranar inte ska lämnas i återvinningsrummen utan dessa får medlemmarna själva lämna på närmaste ÅVC eller på andra, för ändamålet, avsedda platser.

6/ Ytterligare en påminnelse handlar om hur köksfläktarna i föreningen ska användas. När man lagar mat och använder fläkten får inte något fönster eller balkongdörr samtidigt vara öppet då detta gör att ventilationssystemet inte fungerar som det ska.

7/ Slutligen vill vi också på nytt klargöra att garageplatserna endast är till för fordon, inte för förvaring av vinterhjul, kartonger eller annat som inte hör hemma där. Sådant får förvaras i det källarförråd som hör till lägenheten. Styrelsen kommer att följa upp detta under kommande år och ta direktkontakt med de medlemmar som inte följer dessa rutiner.

Detta är årets sista infobrev och styrelsen vill härmed önska medlemmarna en God Jul och Gott Nytt År!

 

/Styrelsen