Infobrev till medlemmarna 2017-11-12

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.


1/ På senast styrelsemötet fastställde styrelsen föreningens budget för år 2018. Vi kan konstatera att vissa kostnader har ökat och andra minskat. Sammantaget så visar dock budgeten ett fortsatt, kassaflödesmässigt överskott som används till att amortera på föreningens lån. Styrelsen gör bedömningen att det gynnsamma ränteläget som varit under många år inte kommer att fortsätta utan vi får förbereda oss på högre räntenivåer när nuvarande bindningstider löper ut. Som förberedelse för detta anser därför styrelsen att fortsatt amortering på föreningens lån är bästa sättet att använda det budgeterade överskottet i kassan. Baserat på den budget som nu lagts beslutade styrelsen att tills vidare lämna månadsavgifterna oförändrade. För information så har dock styrelsen mandat att under året justera månadsavgifterna om vi skulle se att den budget som lagts inte kan hållas.


2/ På årsstämman 2017 beslutades att en grind till innergården från trappan vid Ågesta Broväg skulle sättas upp. Glädjande nog kan vi informera om att den nu är på plats.


3/ Styrelsen vill också informera om att vi i samråd med Brf Svarttärnan har beställt arbeten av Alldoor för att förbättra in-/utfart i garaget. De arbeten som beställts är dels speglar som gör att man lättare ska kunna upptäcka in-/utpasserande fordon om man själv är på väg i den andra riktningen, dels en nyckelmanövrerad brytare som kan användas om fjärrkontrollen av någon anledning inte skulle fungera. Samtidigt kommer den tryckknappslåda som sitter där nu att tas bort.


/Styrelsen