Infobrev till medlemmarna 2017-04-14

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.


1/ Garantibesiktning genomfördes under perioden 20-22/3, och styrelsen har fått besiktningsutlåtandet. Om du/ni vill veta vad som skrevs om er lägenhet får ni höra av er till styrelsen via kontaktformuläret på hemsidan så för vi ett utdrag ur utlåtandet. I de lägenheter där det fanns anmärkningar som JM ska åtgärda så kommer de att avisera direkt till lägenhetsinnehavaren när jobbet ska göras, viktigt att ni då ordnar tillträde till JM!


2/ Den inledande garantiperioden med JM under år 1-2 löpte ut i och med att garantibesiktning genomfördes. Nu går JMs garantiåtagande in i en annan fas under år 3-5 och andra rutiner för anmälan av ett garantiärende gäller. Anser ni att ett feö uppstått som är att anse som ett garantiärende ska ni anmäla detta till styrelsen i första hand, därefter anmäler styrelsen detta till JM.


3/ I ventilationssystemet i Brf Krickan sitter monterat känsliga detektorer som ska känna av brandrök och då larma och ställa om ventilationen till ett forcerat läge som ventilerar ut brandröken. Detta är en skyddsfunktion som, tillsammans med brandvarnare i varje lägenhet utgör viktiga larm för att tidigt upptäcka brand. Dock reagerar dessa detektorer även på bl.a. cigarettrök varför det är av yttersta vikt att man inte röker inomhus i närheten av köksfläkten eller i badrum/WC där donen för frånluft från lägenheterna sitter.
När ventilationen går i ett forcerat läge blir det ett högt ljud i varje lägenhet och larmet måste därför återställas snarast. Återställning kan bara göras av jourfirman och måste det göras på icke kontorstid så blir det kostsamt för föreningen.


4/ Föreningens avtal med JM avseende teknisk förvaltning löper ut den 30/6 2017. Föreningen har nu fått in anbud från sex anbudsgivare och utvärdering pågår. Målsättningen är att teckna kontrakt i god tid innan avtalet med JM löper ut. Föreningens trivselregler kommer därefter att uppdateras med nya kontaktvägar m.m.


5/ Styrelsen påminner om mingeldagen på innergården den 21/5 från kl 14.00 och håller tummarna för bra väder.


6/ I samband med ordinarie årsstämma den 25/4 kommer styrelsen, efter ordinarie stämman avslutats, att lämna info om pågående utredningar kring möjligheterna att installera laddplatser i garaget samt förändringar i föreningens bredband.


/Styrelsen