Infobrev till medlemmarna 2016-11-13

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.


1/ Styrelsen har nu beslutat budgeten för år 2017. Genom att balansera intäkter, utgifter och amorteringstakt på föreningens lån så har vi lagt en budget utan att behöva höja månads-avgifterna. Den lagda budgeten ger ett likviditetsmässigt överskott (pengar in/ut i kassan) medan resultat efter avskrivningar blir negativt. För en bostadsrättsförening, som inte har något vinstsyfte utan ska drivas utifrån en självkostnadsprincip, är det viktiga att föreningens intäkter täcker de löpande utgifterna (drift, administration, försäkring, skatt, räntor och amorteringar), dock inte nödvändigtvis täcka de löpande avskrivningarna. Man kan också säga att man ska låta medlemmarna bo till så låg kostnad som möjligt samtidigt som fastighetens värde skall bibehållas.

Viktigt att poängtera är dock att styrelsen har möjligheten att justera månadsavgifterna även under budgetåret, om behov skulle uppstå på grund av någon oförutsedd händelse eller en kall och långvarig vinter med mycket snö. Men tills vidare gäller alltså oförändrade månadsavgifter. Mer om föreningens ekonomiska situation kommer att lämnas på ordinarie årsstämma.


2/ Vintern kom tidigt till Stockholmsområdet i år. Här är några saker som är viktiga att tänka på för oss boende i Brf Krickan:

  • Innan du kör ner bilen i garaget behöver den sopas av från snö och is. Då garaget saknar riktigt avlopp så blir det snabbt vattenansamling om alltför mycket snö följer med ner i garaget och får smälta.
  • I varje entré finns en snöskyffel och en borste. Hjälp gärna till att hålla rent från snö, slask och grus så vi slipper få in detta i trapphusen och i hissarna.
  • Balkonger är varje lägenhetsinnehavares eget ansvar att se till så att inte snö och is från dessa riskerar att rasa ner och orsaka skada. Håll också rent framför dörren till balkong/uteplats så den går att stänga ordentligt.
  • De boende som har uteplats uppmanas att flytta utrustning ni har stående till en plats där den står ”i skydd” av balkongen på våningen ovanför. På detta sätt riskerar den inte att skadas om snö eller is skulle rasa ner.

3/ Brf Krickan har tillsammans med Brf Svarttärnan beställt en gemensam julgran som kommer att sättas upp på innergården.


Med vänlig hälsning
/Styrelsen