Infobrev till medlemmarna 2016-10-13

Information till medlemmarna


Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.
1/ Vi hade i början på oktober en del knäppningar i värmesystemet i vissa lägenheter. Detta verkar nu sedan måndag den 10 oktober vara åtgärdat. Är det trots allt någon som fortfarande hör knäppningar i systemet så kontaktar ni styrelsen via kontaktformuläret på hemsidan.


2/ Nu är hösten här och därmed ska elementen börja bli varma. Vi har en dialog med JM angående temperaturen i vissa lägenheter och vi uppmanar alla som anser att temperaturen är för låg att göra en felanmälan till JM via kundservice@jm.se. Innan ni felanmäler är det dock viktigt att ni kontrollerar så att termostatventilen på elementen är fullt öppna och att inga gardiner hänger framför dessa. Mät gärna temperaturen i rummet men kom ihåg att det ska var minst 1 m från yttervägg när ni gör det. Rumstemperaturen ska vara ca 21 grC. Har ni frågor kan ni kontakta styrelsen.


3/ Föreningen har en ny försäkringsgivare sedan den 1 oktober 2016. Försäkring har tecknats via Bostadsrätterna och deras samarbete med Söderberg&Partners. Vi vill påminna om det som står i Trivselreglerna angående s.k. Bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Detta tillägg måste tecknas av varje medlem själv som ett tillägg till sin hemförsäkring. Det är mycket viktigt att ni säkerställer så ni har ett sådant tillägg. Kolla med ert försäkringsbolag om ni är osäkra.


4/ Apropå försäkringar så vill styrelsen påminna om två saker:

  • Som medlem i Bostadsrätterna så har föreningen också bra erbjudanden på hemförsäkring som varje medlem kan ta del av, kolla in   deras hemsida www.bostadsratterna.se.
  • En påminnelse till alla som glasat in sin balkong eller satt upp markis. Ni behöver kolla med era försäkringsbolag om er hemförsäkring omfattar även inglasning/markis. Vissa försäkringsbolag erbjuder detta kostnadsfritt medan andra tar ut ett tillägg.

5/ Som ni kanske noterat så har handtagen på insidan av dörrarna till återvinningsrummen bytts ut. Nu räcker det med att trycka ner handtaget så öppnas dörren jämfört med att tidigare också behöva vrida om låsvredet. Det var en vek konstruktion som vid tillfälle gick sönder och en medlem blev inlåst.


Med vänlig hälsning
/Styrelsen