Infobrev till medlemmarna!

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.

1/ Hissen i Ågesta Broväg 62 har vid ett flertal tillfällen stannat och styrelsen fått kalla ut Kones hissjour. Nu har det hänt två gånger inom den senaste månaden och styrelsen har nu också gjort en garantianmälan på hissen för att försöka få ordning på det en gång för alla.


2/ Styrelsen vill på nytt påminna om ordningsreglerna som gäller för återvinningsrummen, det är viktigt att vi hjälps åt att hålla ordning och endast slänga sådant som kärlen är avsedda för! Det innebär att inga grovsopor av typen möbelhyllor, stekpannor eller större elapparater får slängas. Ta istället med detta till närmaste ÅVC. Om inte återvinningsrummen sköts kostar det föreningen onödiga pengar.


3/ Ytterligare en ”pekpinne” som styrelsen helst hade sluppit påminna om. Rökning ska undvikas på balkongerna för att minimera risken att störa sina grannar då luftintagen till lägenheterna är placerade under fönstren. Om man ändå röker, och håller uppsikt på vart röken tar vägen, så är det absolut förbjudet att slänga ut fimpar från balkongen! Vi har fått in klagomål från boende med uteplats att fimpar, ibland inte ens släckta, har hamnat på deras uteplats, något som alltså inte är acceptabelt.


4/ Styrelsen har tagit in anbud från företag som kan hjälpa föreningen att starta upp det systematiska brandskyddsarbetet (SBA) som ingår i arbetet med egenkontroll som föreningen är ålagda att genomföra. Mer info kring detta kommer längre fram under året.


5/ Som tidigare meddelats har föreningens markentreprenör Sjölander mark nu genomfört förbättringsarbeten på innergården. De arbeten som gjorts består i byte av sand i sandlådan, beskärning av buskar samt vertikalskärning av gräsmattan. Tack vare en mer gynnsam sommar så har gräsmattan till största delen återfått sin grönska efter förra årets torka.


6/ Arbetet med att sätta upp nya skyltar på innergården med texten ”Rastning av hundar och katter ej tillåten” har blivit försenat men kommer ske under hösten. Vi hoppas att alla medlemmar hjälps åt att respektera detta för vår gemensamma trivsel!


7/ Under kommande månader påbörjar styrelsen budgetarbetet för år 2020, vi återkommer med info om resultatet av det arbetet så snart det är klart.


/Styrelsen