Infobrev

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.


1/ Styrelsen har beslutat om föreningens budget för år 2021. I grunden har föreningen en stark ekonomi med ett likviditetsmässigt överskott varje år. Föreningen är relativt ny varför underhållsbehovet enligt underhållsplanen fortfarande är lågt vilket gör att de överskott som uppstår kan användas för amortering på föreningens lån. Styrelsen försöker se över den ekonomiska situationen både på kortare och lite längre sikt. Som exempel kan nämnas att under år 2023 kommer avgälden för föreningens tomträtt att omförhandlas. Styrelsen har efterfrågat en prognos från Stockholms stad som kan ligga till grund för kommande budgetarbete men ännu inte erhållit någon, men en uppskattning är att avgälden kan komma att höjas med ca 50 % vilket då skulle motsvara en ökning med ca 275 kkr per år. För att ta höjd för kostnadsökningar, både kända för kommande år och förväntade på lite längre sikt, har styrelsen tillämpat principen med en försiktig ökning av årsavgiften varje år istället för en större höjning när väl behovet uppstår. Denna princip tillämpas även i denna budget och styrelsen har därför beslutat att höja årsavgifterna med 1 % från den 1 januari 2021.


2/ Styrelsen diskuterar med WIAB kring förutsättningarna att ytterligare skjuta upp den obligatoriska OVK-besiktningen som var planerad till januari 2021. Med tanke på nya riktlinjer från regeringen kring spridningen av Coronaviruset görs bedömningen att OVK-besiktningen helst ska ske senare under våren. Dock har styrelsen en skyldighet att OVK-besiktning genomförs vilket måste läggas i den andra vågskålen. Mer info kommer i senare infobrev.


3/ Brandskyddsrond har genomförts i föreningens byggnader och lokaler inom ramen för det systematiska brandskyddsarbetet. Det noterades några anmärkningar som kommer att åtgärdas. Styrelsen vill påtala för medlemmarna att det inte är tillåtet att placera brännbart material, typ blomkrukor eller dörrmattor, i trapphusen. Trapphusen ska också hållas fria från allt som förhindrar eller försvårar en utrymning.


4/ Styrelsen har fått en fråga angående hur ofta entrémattorna byts ut. Dessa byts ut varannan vecka vintertid (november-april) och var fjärde vecka sommartid (maj-oktober).


/Styrelsen