Infobrev

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.


1/ Under augusti har föreningen haft problem med tömning av kärlen för plastförpackningar i återvinningsrummen. Efter ett flertal påstötning till Suez har det nu löst sig. Felet orsakades av att man bytt chaufför och i samband med det missat våra två återvinningsrum.


2/ JM har påbörjat arbete i garaget med tätning av fogar mellan betongelementen som utgör väggar mot norr och den inre delen av garaget. Detta är en besiktningsanmärkning som nu, förhoppningsvis, blir åtgärdad enligt konstens alla regler.


3/ Styrelsen vill informera om en händelse på innergården som föranledde ett besök av polisen. En boende i Brf Svarttärnan uppmärksammade några personer som betedde sig misstänkt på innergården. Efter att dessa personer lämnat innergården dök det upp en ny person som gick samma sträcka som de tidigare och som, enligt anmälaren, letade i buskagen där de tidigare personerna lämnat något. Polisen kom till platsen för att se om man kunde hitta vad det var man uppenbarligen skulle lämna över från en person till en annan. Styrelsen har inte fått rapport om polisen gjorde några fynd men vi vill med detta göra medlemmarna uppmärksamma på att kontrollera så inte misstänkta personer rör sig på innergården.


4/ Att kunna använda innergården för middagar eller fest av något slag är en av fördelarna med ett boende i Brf Krickan (eller Brf Svarttärnan). Dock följer med detta ett ansvar för att dels hålla ordning och städa upp efter sig, dels inte störa boende i föreningarna. Vid ett tillfälle i somras förekom en tillställning med hög ljudnivå till in på natten och flera medlemmar blev störda. Styrelsen uppmanar alla att respektera ordningsreglerna för innergården så vi fortsatt kan använda och ha glädje av den.


5/ Nya metallfilter till köksfläktarna ska nu vara utdelade till alla medlemmar med vanlig köksfläktar. Om du inte fått något metallfilter kan du kontakta styrelsen.


6/ Styrelsen har tecknat nytt serviceavtal för garageporten med företaget UNA-portar.


7/ Under sommaren fick styrelsen rapport om att en glasvägg till en balkonginglasning gått sönder. Frågan är ställd till Lumon vad som orsakade skadan. Om det är något systematiskt fel kommer alla med inglasning att meddelas.


/Styrelsen