Infobrev

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.


1/ Byte av filter i lägenheterna ska ske en gång per år. Som tidigare informerats hämtar medlemmarna själva filter och byter ut dessa. Datum för uthämtning av filter har meddelats via lapp i brevlådan. Vi uppmanar alla att säkerställa så filtren blir bytta, det är viktigt för att behålla en bra luftkvalitet i lägenheterna.


Under hösten planeras OVK-besiktning genomföras i föreningens samtliga lägenheter. Särskild avisering kommer delas ut till medlemmarna i god tid.


2/ Nu i sommartider är det många som vill grilla. Styrelsen vill därför påminna om riktlinjerna för grillning som finns i föreningens Trivselregler.


”Grillning
Elgrill får användas på uteplatser och balkonger. Gasolgrill får användas på uteplatser men inte på balkonger. Placera gasolgrillen så långt ifrån husväggen som möjligt och tillse att os och rök inte hamnar på balkongerna ovanför er egen uteplats! Grilla inte heller sent på kvällen.
Kolgrillar är inte tillåtet vare sig på uteplatser eller på balkonger. Respektera alltid gällande lagar och föreskrifter för hantering av gasolgrillar och gasolflaskor. Medlemmar i Brf Krickan disponerar tillsammans med Brf Svarttärnan en gemensam grillplats på innergårdens norra del. Tänk på att hålla rent efter att du/ni använt grillen. OBS, vid eldningsförbud får inte den gemensamma grillen användas!”


3/ Styrelsen vill informera om ett försök till inbrott i ett av föreningens skåp för postboxar. Skåpet är reparerat men med styrelsen vill påminna alla medlemmar om att säkerställa så ytterdörrar alltid hålls stängda. På det sättet minskas risken för obehöriga i våra trapphus.


4/ Vid uteplatserna finns planterat avenbokar som ska ge viss avskärmning mellan uteplats och förbipasserande. Dessa avenbokar har visat sig växa väldigt olika där vissa skjuter i höjden medan andra verkar ha svårt att växa till sig överhuvudtaget. Avenbokarna behöver stöd i form av växtpinnar för att inte bara växa på bredden varför en ”uppstamning” genomfördes för ett par år sedan. Föreningen har det övergripande ansvaret för rabatterna men den boende som vill hjälpa till lite extra med just sina avenbokar får gärna göra det. Till exempel genom att hålla koll på växtpinnarna så dessa fortfarande står rakt och är fästa till stammarna eller att vattna lite extra vid torrt väder. Kontakta styrelsen om det saknas pinnar kan ni höra av er till styrelsen.


Med detta tillönskas medlemmarna en skön sommar! Förhoppningsvis kommer den situation vi befinner oss i med coronavirusets härjning i samhället att avta och vi från hösten kan börja återgå till mer normal rutiner.
/Styrelsen