Infobrev

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.


1/ På styrelsemötet den 18 november beslutades budget för år 2020. Föreningens ekonomi är i grunden god. Amortering på föreningens lån sker i högre takt än vad som antagits i den ekonomiska planen samtidigt som årsavgifterna justerats i endast begränsad omfattning. Samtidigt ser vi att kostnader ökar så för att hålla föreningens ekonomi i fortsatt god balans bedömer därför styrelsen att en försiktig höjning av avgifterna är nödvändig. Följande justeringar kommer att genomföras:
- Månadsavgiften höjs med 1 %
- Avgiften för varmvatten höjs med 5 kr/m3 från 45 till 50 kr/m3
- Hyresavgiften för garageplats höjs med 50 kr/månad


Årsavgiften och avgiften för varmvatten höjs vid årsskiftet medan hyresavgiften för garageplats höjs från den 1 april. Mer info om höjningen av avgiften för garageplats kommer att delas ut direkt till de som har hyresavtal.


2/ Styrelsen har godkänt en bostadsanpassning för en medlem i form av dörröppnare. En automatisk dörröppnare kommer monteras till entrédörren till Edagränd 6 och till dörren till innergården. Dörröppningen kommer enbart att kunna utnyttjas av den medlem som fått bostadsanpassningen. Tills vidare har styrelsen inga planer på att förse alla entrédörrar med dörrautomatik.


3/ Nya handbrandsläckare kommer att monteras i garaget på rekommendation av företaget Brandsäkra. Idag finns endast en handbrandsläckare vilket bedöms som alltför lite.


4/ Styrelsen har delat ut ett informationsbrev från Brandsäkra till alla medlemmar. Vi uppmanar er att läsa igenom det och prata om dess innehåll med varandra.


5/ Styrelsen har beslutat att teckna avtal med företaget Finopti för deras löpande tjänst om att bevaka föreningens låneportfölj. I erbjudandet ingår också att delta på årsstämmor för att redogöra för medlemmarna hur portföljen ser ut och hur den kan utvecklas.


6/ Som tidigare år kommer en julgran sättas upp på innergården.


/Styrelsen