Infobrev

Nedan följer lite aktuell info från styrelsen i Brf Krickan.


1/ JM har genomfört en kontroll av inställningarna i värme- och ventilationssystemet i våra fastigheter. Man hittad några avvikelser som man rättade till. Nästa steg blir nu att genomföra en loggning av temperaturen i utvalda lägenheter men det kan ske först när det blivit lite kallare ute. Styrelsen vill förtydliga att termostaten på radiatorerna är den enda justering man får göra på egen hand. Läge 3 motsvarar ca 20 grC och vill man ha varmare så vrider man den till max. Det är alltså inte tillåtet att ändra på någon annan inställning på radiatorn då det riskerar att negativt påverka inställningarna för hela systemet. Det är också viktigt att vara noggrann när man rengör frånluftdonet som sitter i badrummen så den justerbara konen hamnar i samma läge som den var innan rengöringen! Det är dess läge som reglerar flödet både i den egna lägenheten och indirekt även i närliggande lägenheter. Om ni är osäkra på hur man ställer in termostaten på radiatorn eller gör rent frånluftdonet i badrummet/WC, så ber vi er kontakta styrelsen så kommer någon av oss förbi och visar hur det går till!


2/ Styrelsen har tidigare uppmanat medlemmarna att hålla koll runt fönstren efter tecken på läckage av uteluft längs fönsterkarmen. Vill nu påminna om detta då vi fått in en felanmälan som sedan visat sig kräva åtgärd. Det är viktigt att eventuella fel anmäls till JM senast under år 2019!


3/ I ventilationssystemet finns rökdetektorer som ska larma vid brandrök från lägenheterna. Dessa detektorer är också känsliga för cigarettrök och matos. Vi påminner därför om att det inte är tillåtet att röka vid spisfläktarna och att vara försiktig vid matlagning så inte matos i alltför stora mängder hamnar i ventilationssystemet.


4/ Vi uppmanar alla medlemmar att inte mata fåglarna eller förvara något ätbart på uteplatser då detta riskerar att dra till sig skadedjur.


5/ Fler medlemmar är välkomna till den gemensamma Trädgårdsgruppen som bildats tillsammans med Brf Svarttärnan. Anmäl er via kontaktformuläret på hemsidan och bidra till att hålla vår innergård fortsatt trevlig och inbjudande!


6/ Styrelsen har tecknat avtal med företaget Brandsäkra AB för att de ska bistå föreningen med att upprätta och sedan löpande förvalta det obligatoriska Systematiska Brandskyddsarbetet (SBA).


7/ Slutligen påminner vi om garagestädningen som sker nu på torsdag den 24/10 mellan kl 8-16. V Vi är tacksamma om alla respekterar detta och flyttar på bil och cykel så vi kan hålla rent och snyggt i garage och cykelförråd.


/Styrelsen